Pääkirjoitus

Ole kuin Kimmo

Meillä on töissä mies nimeltä Kimmo. Kimmo on aina ystävällinen kaikille eikä ikinä puhu kenestäkään pahaa. Hän tervehtii kaikkia töihin tullessaan ja pois lähtiessään. Hän käy vaihtamassa sanan jos toisenkin kaikkien työkavereiden kanssa. Hän ei kuitenkaan ikinä lähde juoruiluun mukaan. Jos joku aloittaa juoruilun, Kimmo istuu hiljaa eikä osallistu keskusteluun. Jos joku kysyy häneltä juoruun kantaa, hän vastaa jotain ympäripyöreää ystävällisesti. Hän ei myöskään ikinä kerro yön pimeinä tunteina vuodatetuista jutuista mitään eteenpäin.

Hommat Kimmo hoitaa aina ajallaan. Ikinä hän ei valita, että tympäisee lähteä kyydille tai väsyttää nousta keskellä yötä. Hän vain nousee ja tekee työnsä, valittamatta. Hänen kanssaan tulee olo, ettei itsekään kehtaa mistään valittaa, kun toinen on niin hyvällä tuulella. Potilaisiin, omaisiin, kollegoihin ja yhteistyökumppaneihin Kimmo suhtautuu kunnioittavasti ja ystävällisesti. Hän toimii tilanteessa kuin tilanteessa rauhallisesti ja hötkyilemättä. Kimmo tekee työnsä ammattitaidolla eikä tee itsestään suurta numeroa. Kimmo ei ikinä kitise auton vahauksesta tai hallin lattian pesusta.

Jos kaikki olisivat Kimmoja niin työpaikalla ei olisi juoruilua, kiusaamista eikä huonoa työilmapiiriä. Yhtään valitusta ensihoitajien huonosta käytöksestä ei voitaisi tehdä. Internetissä käytävissä ensihoidon keskusteluissa kukaan ei haukkuisi toisia eikä keskustelu ikinä lähtisi väärille raiteille tai menisi henkilökohtaisuuksiin.

Tässäpä meille kaikille tavoitetta syksyksi, ollaan kaikki Kimmoja!

Karoliina Malinen

päätoimittaja