Pääkirjoitus

Kiittäen


Suomen Ensihoitoalan Liitto täytti tänä keväänä 50 vuotta. Juhlimme liiton viisikymmentävuotiasta taivalta helmikuussa Tampereella. Juhlissa saimmekin kuulla pitkän palan ensihoidon ja liittomme historiaa. Minulle, kymmenen vuotta alalla olleelle, moni asia tuli uutena ja yllätyksenä. Se, miten pitkä matka tähän pisteeseen on tultu, herättää kunnioitusta. Meillä on ollut jo 50 vuotta sitten ihmisiä, jotka innolla ja intohimolla ovat kehittäneet ensihoitoa ja tehneet monesta mahdottomalta tuntuneesta asiasta totta. Suuret kiitokset heille siitä.


Suomen Ensihoitoalan Liitolle valittiin uusi hallitus kevätkokouksessa, joka pidettiin huhtikuussa Vantaalla ensihoitopäivien yhteydessä. Hallituksesta jäi pois vanhoja jäseniä, joilla oli kullakin tähän omat syynsä. Haluan nyt kiittää teitä, jotka jätitte paikkanne sydämeeni.


Kiitos sinulle Francisca. Olit puheenjohtajana liitollemme hyvä keulakuva ja osasit pitää meidän puoltamme monessa paikassa. Kanssasi oli helppo olla. Kiitos sinulle Piia. Teit liittomme eteen hurjasti töitä nostamatta itseäsi mitenkään jalustalle. Naurusi tarttui. Kiitos sinulle Sanna, että toit minut mukaan hallituksen toimintaan. Jatkoin jälkeesi lehden päätoimittajan tehtävässä ja sinä loit minuun uskoa epätoivoisina hetkinä, että minusta on tähän. Kiitos sinulle Jude. Opin sinulta hyvin paljon, laitoit minut ajattelemaan asioita uusista näkökulmista.


Uusi hallitus on nyt aloittanut toimintansa ja toivonkin, että myös uudet hallituksen jäsenet saavat paikkansa sydämessäni. Toivottavasti heistä löytyy samaa intoa kuin liittomme ihmisistä 50 vuotta sitten! Tervetuloa Eetu, Erik, Sakari, Mika ja Antti!


Ihanaa kesää ja kesälomaa kaikille!