Suomen Ensihoitoalan Liitto ry

Suomen Ensihoitoalan Liitto ry (Förbundet för Akutvård i Finland rf) on moniammatillinen, ensihoidon ja immobilisaatiohoidon asiantuntija sekä ensihoidon parissa työskenteleviä ja sitä opiskelevia yhdistävä järjestö. Liitto toimii myös Tehy ry:n  yhteistyöjäsenjärjestönä.

Uutiset

Timo Hurskaiselle immobilisaatiohoidon erityispätevyys

Suomen Ensihoitoalan Liiton immobilisaatiohoidon asiantuntijatyöryhmä on päättänyt hakemuksesta myöntää lääkintävahtimestari-sairaankuljettaja, kipsimestari Timo Hurskaiselle oikeuden käyttää erikoisasiantuntijan nimikettä immobilisaatiohoidon osaamisalueella, myöntämällä hänelle immobilisaatiohoidon erityispätevyyden. IMG-20181018-WA0042
 
Hurskainen on valmistunut lääkintävahtimestari-sairaankuljettajakurssilta vuonna 1979, mutta ensimmäiset kosketuksensa hän on saanut kipsaamiseen jo 70-luvun puolivälissä työskennellessään Nurmeksen terveyskeskuksessa. Ensimmäisiä oppeja kipsaamisen saloihin hän sai tuolloin jo legendaariselta ”tressitohtori” Pertti Pakariselta.
 
Hurskaisen monipuolinen ja pitkä ura käsittää vaiheita sekä sairaalan ulkopuolelta, että sisältä: Hän on toiminut sekä sairaankuljetusyrittäjänä, sairaankuljettajana, että terveyskeskusten ja sairaaloiden lääkintävahtimestarina. Nykyisessä toimessaan Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymällä hän on ollut vuodesta 2001 lähtien, jossa hän työskentelee lääkintävahtimestarina, kipsimestarin koulutuksella.

Hurskainen kertoo, että työnantajan vastaanotto nyt myönnetyn erityispätevyyden osalta on ollut innostunutta ja myönteistä. Hän toi esille, että jokaiseen sairaalaan olisi hyvä perustaa kipsimestarin toimi tai toimia, joissa kipsimestarin pätevyyden omaavat voisivat tuoda parhaiten esiin osaamistaan potilaiden hyväksi. Toimen perustamistaItä-Savon sairaanhoitopiiriin ei suoralta kädeltä tyrmätty, vaan keskustelu jatkuu.
IMG-20181018-WA0022
Kuvassa vasemmalta osastonhoitaja Kari Kiviharju, Timo Hurskainen ja ylihoitaja Maijaterttu Tiainen

Hurskainen aikoo tulevaisuudessa varmasti hyödyntää saamaansa erityispätevyyttä, mutta miten, ei ole vielä täysin selvää. Selvää on, että tällaista erikoisosaamista kannattaa jakaa ja kouluttaa muille immobilisaatiohoidosta kiinnostuneille.

IMG-20181018-WA0026

Suomen Ensihoitoalan Liitto onnittelee Timo Hurskaista erityispätevyyden johdosta!


Palaa otsikoihinTulevat tapahtumat


Mikkeli 2019